Uw uitvaart­verzorger

06 – 42 66 17 83 / dag en nacht bereikbaar

06 – 42 66 17 83 / dag en nacht bereikbaar

Mijn naam is Lodewijk Bogaard. Ik ben vader van 2 kinderen. Ik woon samen met mijn vriendin in het mooie Maarssendorp.

In 2006, op 72-jarige leeftijd overleed mijn vader. Voor het eerst in mijn leven kwam het overlijden van heel dicht bij. Er werd gevraagd of ik wilde helpen om mijn vader in de kist te leggen. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Dat was heel speciaal en bijzonder om te doen. Ik weet nog goed dat ik onder de indruk was van de uitvaartbegeleider. Dit fascineerde mij. De uitvaartbegeleider was betrokken, empathisch en dacht goed mee. Dit was iemand die het hele proces begeleidde en kwam met goede suggesties en tips voor de dag van de uitvaart.

uitvaart-Bogaard uitvaarten

Voordat ik 10 jaar later de overstap maakte naar de uitvaartwereld, ben ik werkzaam geweest als projectmanager op het gebied van onderwijs en examinering op MBO- en HBO niveau. Meer dan 15 jaar heb ik met veel plezier gewerkt in deze branche, maar ik miste het echt contact maken met mensen en echt iets toe te kunnen voegen.

In 2016 volgde ik met veel passie en plezier de opleiding Uitvaartverzorger bij Docendo Opleidingen in Geldermalsen. Tijdens de opleiding kwam al snel naar voren dat ik van nature rust uitstraal en laagdrempelig ben in de communicatie. Tegelijkertijd bewaar ik het overzicht en focus ik op de prioriteiten in de week naar de dag van de uitvaart.

Na de opleiding heb ik bij diverse uitvaartondernemingen gewerkt als uitvaartbegeleider, uitvaartverzorger (laatste zorg aan overledenen) en heb ook ervaring op het gebied van staatsievervoer. Daarom kan ik u in het begeleiden van de uitvaart ook ondersteunen bij bijvoorbeeld de laatste zorg aan uw dierbare(n). Ik vind het belangrijk mijzelf te ontplooien en te blijven ontwikkelen. In 2019 heb ik het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVu) met succes mogen behalen.

Families begeleiden rondom het intense verdriet en het verlies van een dierbare is een mooi, intensief en soms ook heftig proces. Ik vind het geweldig om de families op een warme, persoonlijke en zeer betrokken manier te mogen begeleiden. Het is bijzonder om de nabestaanden bij te mogen staan. Mijn rust, inlevingsvermogen, overzicht, aandacht voor de juiste details, combineer ik met het er ZIJN voor de nabestaanden die ik begeleid.

Ik ben er voor u om te ondersteunen en te begeleiden in deze moeilijke periode.

Hulp nodig?

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken heb ik een stappenplan gemaakt met alles waaraan u kunt denken